Çeşme .

Çeşme yarımadası, birbirinden güzel koylara kurulmuş pek çok yerleşim birimi ve plajları ile Türkiye’nin seçkin ve popüler tatil merkezlerinden biri konumundadır.

Çeşme'nin en iyi plajları, koyları, adaları arasında Ilıca, Altınkum, Pırlanta, Alaçatı, Boyalık, Dalyan, Çiftlikköy, Deliklikoy, Ayayorgi, Mavikoy, Eşşek Adası, Makri Adası önde gelenlerdendir. Ayrıca Çeşme‘de tatilciler için çok sayıda popüler beach club bulunmaktadır.

ILICA PLAJI

Çeşme Ilıca Plajı

2 Km`ye yakın uzunluktaki geniş ve beyaz kumlu plajları, nitelikli konaklama tesisleri ve termal olanaklarıyla göz kamaştırıcıdır
Deniz`in içinden kaynayan sıcak termal suları, Ilıca plajını ve yöredeki diğer plajları büyük birer termal havuz haline getirir.
Ilıca`daki büyük, küçük konaklama tesisleri, yoğun bir turist kapasitesinin ihtiyacını karşılayabilecek durumda. Ilıca`nın önemini arttıran en önemli husus, termal olanakları. Birçok küçük, otel ve pansiyonlarda bile kaplıca suyu bulunuyor. Çeşme plajlarının ve özellikle Ilıca plajının en önemli özelliklerinden biri de, kıyıdan denize doğru yaklaşık yüz metrelik bir şeridin insan boyunu geçmeyecek derinlikte olmasıdır. Sığ sularda, özellikle termal kaynaklarla beslenen sularda ultraviyole ışınlarının insan sağlığına çok daha fazla yararlı olduğu bilimsel bulgularla kesinleşmiş durumda.

Bunların yanı sıra, bu plajlardan çocukların yararlanma olanakları, sağlık ve can güvenliği bakımından da çok elverişlidir. Ilıca plajı dünyanın en iyi plajı 7 paljından biridir.

Altınkum Plajı

Çeşme Altınkum Plajı

Çeşme Yarımada’sının güneyinde bulunan Altınkum Plajı, merkeze 10 Km uzaklıktadır. Kuzey rüzgarlarına kapalı olan bu 3 km’lik plaj eşsiz kumsalı ile ziyaretçileri büyülemektedir. Altın Kum Plajı açık denizlere bakması sebebiyle normalden daha soğuk bir suya sahiptir. Adını kumsalının altın rengi kumlarından alır ve dünyada eşine az rastlanan plajlardandır.

Pırlanta Plajı

Çeşme PIRLANTA Plajı

Çeşme merkeze yaklaşık 10 km uzaklıktaki Çiftlikköydedir. Pırlanta plajında rüzgar ve dalga hiç eksik olmaz. Kendine güvenen sörfçüler için en ideal mekanlardan biridir.Pırlanta plajı adını parlak kumlarından alır. Denize adımınızı attıkdan 250 – 300 metresine kadar sadece kumdan bir zemini olması ziyaretçilerini bu plaja bağlar.1999 yılından bu yana kitesurf’ün dünyadaki ender merkezlerinden biri olmuştur. Windsurf ve Kitesurf yapmasanız bile yapanları seyrederken de keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Boyalık Plajı

Çeşme Boyalık Plajı

Boyalık Plajı yaklaşık 2 km’lik  uzunluğuyla  ve Ilıca’ya benzer kumsalıyla Çeşme yarım Adası’nın kuzeyinde, Ilıca ile Çeşme arasında doğal ve sakin bir plajdır. Boyalık Plajında hakim rüzgar poyraza karşı insan daima zinde kalıyor. Boyalık Plajının hemen bitiminde yer alan Ayayorgi Koyu Beach Clubleri ve Su Sporları ile gece gündüz çeşme eğlencelerinin merkezidir.

Alaçatı Çark Plajı

Çeşme Alaçatı Çark Plajı

Çeşme Yarım Ada’sının güneyinde ve Altın Kum Plajının devamındadır, Alaçatı Plajlarına kadar ulaşır. Alaçatı’ nın rüzgar sörfüyle ünlenmiş kıyıları, aynı zamanda altın kumsalı ve pırıl pırıl deniziyle fark yaratan Çark Plajında da ev sahipliği yapıyor. Tropikal plajları anımsatan Çark Plajında gün boyu esen rüzgar bunalmadan gün boyu güneşlenmenize olanak veriyor. Çark plajının yanı başındaki koy, dünyanın her yerinden gelen rüzgar sörfçülerinin ve bu konuda eğitim veren sörf okullarının mekanı. Bu sporu yapmasanız da Alaçatı sahillerinde olup rüzgarı bedeninizde hissetmek ve rengarenk sörfleri izlemek insana başka bir keyif veriyor

Alaçatı Piyade Koyu

Çeşme Alaçatı Piyade Koyu Plajı

Alaçatı Çark plajının hemen yanında Çeşme’ nin sevilen plajlarındandır Plaj “halk plajı” statüsünde olduğu için giriş ücretsiz. Ancak içerisinde birden fazla özel Beach bulunmakta. Bu bachlere giriş ücretleri kişi başı 30-70 TL. arasında değişmekte. Kimisinde şezlong şemsiye ücreti bu fiyata dahil iken kimisinde de ilaveten ücret talep edilmekte. İyice araştırdıktan sonra birisini seçmekte yarar var. gündüz plajda denize girilip spor aktiviteleri yapılıyor. Geceleri bar, disko ve lokanta olarak hizmet veriyor.

Dalyan (Kocakarı Plajı)

Çeşme Dalyan Kocakarı Plajı

Çeşme Yarım Adası’nın kuzey batısında, merkeze 7 Km uzak balıkçılık ve balık restorantları ile ünlü Dalyan Mahallesi’nin hemen girişinde Kuzey ve Güney rüzgarlarına kapalı tipik bir halk plajıdır.

Kocakarı Plajı’nın plaj bölümü ince kumlu. Denize ilk girilen bölümde yer yer taşlar olsa da deniz zeminin büyük bölümü de ince kumlu, rahatça yürünebilen bir yapıda olup soğuk deniziyle meşhurdur.Yazın Ilıca plajının sıcak suyunu sevmeyenler için Dalyanköy plajları buz gibi suyuyla sizi serinletebilir.

Dalyanköy Ali Bostan Plajı

Çeşme Dalyanköy Ali Bostan Plajı​

Çeşme Dalyanköy’de bulunan Ali Bostan plajında günün yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Sakinlik arayanların tercih ettiği bu plaj halk plajı olduğu halde makul fiyata hizmet veren işletmeye sahiptir. Şezlong kiralayarak denizin keyfini çıkarabilirsiniz.
Soğuk deniziyle havanın bunaltıcı sıcaklığından kurtulabilirsiniz.

Çeşme Tekke Plajı

Çeşme Merkez Tekke Plajı

Turkuaz ve temiz denizi ile Çeşme’nin içinde de deniz keyfini çıkarabileceğiniz yerdir.

Çeşme’nin birbirinden güzel plajları arasında adı olmasa da yerli ve yabancı turistlerin Çeşme’ye gelmişken uğramadan dönmediği plajdır.

Çeşme merkezde bulunan plaj Çeşme’nin en ufak plajlarından birisidir. Küçük bir koy içerisinde bulunan plaj sığ bir koy plajı olarak bilinmektedir. Merkezde bulunmasından ve ufak oolmasından dolayı son derece yoğun olmaktadır. İsmini ise hemen plajın üzerinde bulunan ve kısmen kalıntılarına rastlanan Osmanlı Tekkesinden almaktadır.

Çiftlikköy Plajı

Çeşme Çiftlikköy Plajı

Yol boyunca uzanan denizi izleyerek ulaşacağınız Çiftlikköy, yollarından binalarına kadar her yönüyle Ege kokan bir balıkçı kasabası. Yunanistan’a bağlı Sakız Adası’nı da ufukta görmeniz mümkün.

Çeşme Çiftlikköy’ ün içinde deniz keyfini çıkarabileceğiniz yerdir. Çiftlikköy, sahilinde yatıp limonatanızı yudumlayıp serinleyip derin bir nefes alabileceğiniz, huzur bulacağınız bir plaj.

Ovacık Azmak Plajı

Çeşme Ovacık Azmak Plajı

Ovacık köyüne bağlı halk plajıdır. Çeşme’nin kalabalık ve yoğun ortamından uzaklaşmak isteyenlerin sakinlik aradığı ve yavaş yavaş keşfettiği plajlardan biridir. Deniz o kadar temiz ki balıkları şnorkelsiz bile görebilirsiniz.

Çakıllarla başlayıp beyaz kumla devam eden azmak plajında yaz aylarında keyifle buz gibi sularında serinleyebilirsiniz.

Ayayorgi Koyu

Çeşme Ayayorgi Koyu

Çeşme merkezine 1 km uzaklıkta muhteşem bir koydur. Çeşme’nin en tanınmış eğlence noktasıdır, Çeşme’de rüzgar almayan koylardan biri olduğu için her yıl binlerce insanın akın ettiği ve aralarında ünlü isimlerin de gittiği popüler bir koydur. İyi müzik dinleyip denizin tadını çıkarabilirsiniz. Çimlerin üzerinde güneşlenebiliyorsunuz. Plajı her sabah 10’da açılıyor ve gece son müşteri gidene kadar açık kalıyor. Yemyeşil limon bahçelerine sahiptir. İsteyen başını dinlemek için sessiz bölüme çekilebilir. Çocuk alanı mevcuttur.

Gündüz plaj keyfi sırasında aperatiflerin tadına bakabilirsiniz. İçerisinde bulunan beachler gündüzleri plaj hizmeti verirken; akşamları club olarak hizmet vermektedir.

Alaçatı Delikli Koy

Çeşme Alaçatı DelikliKoy

Koya hakim olan tepeden Delikli Koyun manzarasına bakıldığında muhteşem bir mavilik ve alabildiğince keyif görülüyor. Alaçatı Delikli Koyun isminin nereden geldiğini anlamak için sahile, deniz kıyısına kadar inip kaya biçimlerine biraz yakından bakmak gerekiyor.

Uzun yıllar içinde dalgaların aşındırdığı kayalar, etkileyici manzaranın en büyük yardımcısı olmuş. Burası sessiz ve sakin zira birçok plaja göre denizi soğuk ve plajı çakıl kaplı. Tatilinde huzur arayanların daha fazla tercih ettiği koyu özel kılan deniz içerisinde oluşan doğal kayalıklardır.

Kleopatra Koyu

Çeşme Güvercinlik Kleopatra Koyu

Kleopatra Koyu’na bu ismin verilmesinin sebebi plajda ve deniz içerisinde bulunan ince taneli kumdur. Delikli Koy’da olduğu gibi birilerinin gelip keşfetmesiyle birlikte, Kleopatra Koyu ismi zaman içinde yerleşmiş bu hoş plaj için.

İnce kum, Alaçatı Kleopatra Koyu’nda denize girmeyi kolaylaştırıyor. Ayrıca Delikli Koy’a ismini veren taş oluşumunun benzeri bu plajda da mevcut. Dik ve yüksek kayalıkların altı doğal gölgelik oluşturmaktadır.

Mavi Koy

Çeşme Mavi Koy

Çeşme Mavi koyun bir diğer adı akvaryum koyudur. Bu adı doğal bir akvaryum gibi su altını seyredebileceğiniz büyüleyen berrak sularından almaktadır. Su yüzeyinden deniz gözlüğü ile 20 metreye kadar net şekilde izlenebilmektedir. Ortalama derinliği 8 metre olan koyun derinliği 1 metreden başlayarak koyun ağzına doğru 25 metreye kadar çıkar.

Bu koyun eşsiz mavisi ve deniz dibinin fevkalade temiz tabiatıyla, yazın sıcak ve neşeli ortamında, kendinizi mutlu edebilirsiniz.Ulaşımın sadece tur tekneleri ile sağlandığı mavi koya ulaştığınızda siz burada dalış yaparken öğle yemekleri de hazırlanmaya başlıyor. Profesyonel DJ ve animatörler eşliğinde sınırsız eğlence, müzik ve dans ile tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Eşşek Adası

Çeşme Eşşek Adası

Eski adıyla “GONİ” olarak bilinen günümüzün Eşek Adası Çeşme`den bir saat uzaklıkta, temiz koyları ve konuksever eşekleriyle günübirlik yat gezintileri için ideal bir yerdir. Doğal konumu itibariyle kuzey rüzgarlarına kapalı olan koylarında sualtı ve su üstü sporları yapmaya çok elverişlidir. Adanın tamamı maki ile kaplıdır ve üzerinde yaşayan eşeklerin yaşayabilmesi için rüzgarla çalışan bir tatlı su kuyusu bulunmaktadır.

Bahar aylarında yolunuz düşerse sizleri yaban nergisleri, katır tırnakları ve kekiklerin sarhoş eden kokusuyla karşılaşırsınız. Ada tamamen turistik amaçlara hizmet etmekte olduğundan ve Milli Parklar kapsamında olduğundan gece konaklaması mümkün değildir. Adada eşeklerden başka, yaban domuzu ve yabani tavşan bolca bulunmaktadır. Eşekler ve tavşanlar fotoğrafçılara diledikleri kadar pozu marul ve karpuz kabuğu karşılığında sunmaktadırlar. Ulaşım sadece tur tekneleri ile sağlanır.

Makri Adası

Çeşme Makri Adası

Çeşme Makri Adası Dalgıçların sevdiği mekanlardan biridir. Adanın kuzey batısında Yatak Odası olarak adlandırılan minik bir ada bulunmaktadır. Bu isimle anılmasının sebebi duvar renginin kırmızı, zeminin beyaz kumlarla örtülü muhteşem bir su altı mağarasına sahip olmasıdır. Burada yüzmek size açık denizde yüzme hissi uyandıracaktır. Ulaşım sadece tur tekneleri ile sağlanır.

Mercan Adası

Çeşme Mercan Adası

Mercan Geçidi kara ada ile küçük ada arasında yer almaktadır. Keyifli bir şekilde mercan avı yapmak isteyenlerin en uğrak bölgesidir. Mercan geçidi civarında her türlü sünger ve mercan çeşidi bulunur. Ulaşım sadece tur tekneleri ile sağlanır.

Maviye Açılan Kapı Çeşme

Videoyu oynat
Mavinin her tonunu yansıtan denizi, altın rengi kumları, şifa dağıtan kaplıcaları, akvaryumdan farksız koyları. Deniz kum güneş üçgenine eğlence katan Çeşme’ nin beach clubları tek başına bir turizm odağı haline gelmiştir.

Çeşme Tatile Çağırıyor

Çeşme Beach Club' larada Bakabilirsiniz.

error: Alert: İçerik korunuyor !!